Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Natronbrød

Irsk natronbrød er raskt å lage fordi det bakes uten gjær, men med natron som hevemiddel. Sammen med fin sammalt hvete, salt og kefir blir det et sunt hverdagsbrød som passer i matpakken.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland mel, natron, salt, kulturmelk og varmt vann til en jevn deig.
  • Ta deigen ut på et melet bakebord og arbeid deigen til den blir seig og fin. Form til et glatt, rundt brød.
  • Legg brødet på en stekeplate med bakepapir. Dypp en skarp kniv i mel og skjær et 2 cm dypt kryss på toppen av brødet. Dette hjelper til at brødet blir skikkelig gjennomstekt.
  • Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200°C i 35 – 40 minutter. Bank på undersiden av brødet. Høres en hul lyd, er brødet ferdig stekt.

Finn mer om samme tema:

3.2 / 5
32 stemmer
Les eller skriv kommentarer