Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 pitabrød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 pitabrød

Pitabrød

Pitabrød er små, flate brød bakt av sammalt hvete som gjerne fylles med kjøtt og grønnsaker, og serveres med tomatsaus eller rømmedressing til middag eller lunsj.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vannet til 37°C og smuldre gjæren i vannet. Tilsett olje og salt. Ha melet i en bakebolle. Tilsett den lunkne blandingen og elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 16 like store emner. Trill emnene til glatte boller. La dem ligge å hvile under plast i noen minutter. Trykk bollene ned og kjevle ut til flate brød, på størrelse med en asjett. 
  • Legg brødene på  en stekeplate med bakepapir. Det er plass til 3 – 4 brød på hver plate. Dekk pitabrødene med et klede og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Stek pitabrødene midt i ovnen på 250 °C i 8 – 10 minutter. Etter noen minutter vil brødene blåse seg opp så det blir en stor lomme inni. Avkjøl på rist.
  • Snitt pitabrødene langs kanten og fyll dem med for eksempel cherrytomater, maiskorn, smårettskinke, revet ost og salsa.

Tips! Lag gjerne pitapizza av pitabrødene.

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
3 stemmer