Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Rødvinsbrød

Rødvinsbrød serverer du varme til ost- og vinkvelder. Rundstykkene er laget gjærbakst med fin rug og valnøtter, og kan også nytes som tilbehør til middag.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bløtlegging: Bløtlegg valnøttene i rødvinen i en bolle. Dekk bollen med plast, og la nøttene stå og trekke til neste dag. Sil så vinen fra nøttene og bruk den som væske i deigen.
  • Hoveddeig: Varm væsken til den er fingervarm, 37 °C. Bland alle ingrediensene bortsett fra 1 dl vann og nøttene. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk ett er hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin.
  • Når deigen er nesten ferdig eltet, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. Tilsett nøttene, og bland dem inn i deigen på sakte fart til de er jevnt fordelt.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse,  ca. 1,5 timer.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord og del den i 14 like store emner som du former til boller. Sett bollene tett sammen, gjerne formet som en drueklase på en stekeplate med bakepapir. Dekk brødene med plast eller et klede, og la dem heve til dobbel størrelse.
  • Brødene stekes midt i ovnen på 220 °C i 20–30 minutter, eller til de har fått en rødbrun skorpe. Avkjøl på rist.

Prøv også myslirundstykker eller gulrotrundstykker som tilbehør til middag. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5