Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker

Gulrotrundstykker

Gulrotrundstykker med gulrot, grov hvete, hvetekli, kardemomme og solsikkekjerner er sunne og gode, og passer fint i matpakken eller som turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt, ikke kleber og slipper kanten av bakebollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle lett med vann, og dryss over solsikkekjerner. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

PS! Er du ute etter en raskere variant av rundstykker med færre ingredienser, kan vi varmt anbefale våre populære havrerundstykker. Kjappe å lage, og nydelige på smak!

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
226 stemmer