Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 4 smørbrød
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 4 smørbrød

Røkelakssmørbrød med pepperrot

Røkelakssmørbrød med pepperrot på elegant vis med lakserogn og confiterte vaktelegg på nybakt surdeigsbrød. Passer fint til påskefrokosten og til jul.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Pepperrotkrem: Pisk rømme til krem og tilsett fersk pepperrot. Prøv deg frem på hvor sterk du vil ha den. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Confiter vakteleggeplommene: Skill eggene. Legg plommen forsiktig i romtemperert olivenolje og trekk dem på svak varme, ca. 45° C, til det dannes en fast hinne rundt eggeplommene. Eggeplommen skal være litt fast utenpå og flytende inni. Ta de forsiktig opp og la renne av på et kjøkkenpapir.
  • Anretning: Smør skivene med smør og del dem i to eller tre biter etter hvor store de er. Legg på røkelaks, pepperrotkrem, confiterte eggeplommer og lakserogn. Pynt med karse.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer