Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 4 skiver
Hvor lang tid tar det? 5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 4 skiver

Smørbrød med sitrusgravet kveite og sennepsvinaigrette

Smørbrød med sitrusgravet kveite og sennepsvinaigrette er et flott festsmørbrød for de store anledningene. Legg kveiten i marinade av cognac, sukker og sitrus dagen før, og anrett på landbrød med salat, tørket cherrytomat og løyrom.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sitrusgravet kveite: Gni inn kveiten med sukker og salt og la den ligge kjølig noen timer. Skyll og tørk fisken godt og legg den i dobbel plastpose med cognac og sitrusskall. La fisken ligge i kjøleskapet over natten.
  • Tørkede cherrytomater: Del tomatene i to. Legg grovsalt på en stekeplate og legg tomatene over. Stek tomatene i ovnen på 65 °C i et par timer, til tomatene er delvis tørre.
  • Sitron- og limestrimler: Skrell av det ytterste skallet på lime og sitron, og kutt det i tynne strimler. Kok sitruskallet i vann og skift vann syv ganger for å få vekk bitterheten i skallet. Kok opp sitronsaft og sukker, og la sitrusstrimlene trekke under lokk til blandingen er avkjølt.
  • Sennepsvinaigrette: Visp sammen ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper.
  • Anretning: Bre smør på skivene og legg på salat. Drypp over vinaigrette og legg på skiver av gravet kveite. Topp med tomater, sitron og limestrimler. Avslutt med løyrom.

Prøv også smørbrød med stekt sildefilet, remulade og råkost

Finn mer om samme tema:

4.7 / 5
3 stemmer