Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 brødtallerkener
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 brødtallerkener

Varm brødtallerken

Varm brødtallerken er en porsjonspizza med grov deig, toppet med ostekrem, salat, soltørkede tomater, sjømat og balsamicovinagrette. Passer ypperlig som forrett.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Brødtallerken: Varm opp melken til 37 ºC og smuldre i gjæren. Ha mel og salt i en bakebolle og tilsett melkeblandingen og oljen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Fyll: Ha ost, basilikum, salt og pepper i en foodprocessor og kjør til en myk krem. Bland balsamicoeddik, olivenolje, sjalottløk og friske urter sammen til en vinaigrette (dressing). Skyll og kutt opp salaten. Rist pinjekjernene lett i en stekepanne.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i seks like store emner. Kjevle til tynne bunner på ca. 10 – 12 cm i diameter. Stek bunnene midt i ovnen ved 250 ºC i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.
  • Smør ostekremen utover de stekte pizzabunnene. Fordel sjømaten. Pynt med litt salat, ristede pinjekjerner, soltørkede tomater og hell over balsamicovinaigretten.

Har du ikke tid til å lage bunnen selv? Prøv pitapizza

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme