Waldorfsalat med bygg
Waldorfsalat med bygg smaker bedre og metter lenger enn vanlig waldorfsalat. Server den til thanksgiving eller julemiddag med kalkun eller til juleskinke.
Ingredienser
Eplekokt byggryn:
100 g byggryn
vann til bløtlegging
2 dl eplejuice
Waldorfsalat:
Saften av 1 sitron
2 dl vann
3 røde epler
1 frisk ananas
100 g grønne druer
100 g blå druer
200 g eplekokt byggryn
100 g hasselnøtter
3 dl kremfløte
50 g sukker
50 g majones
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Eplekokt byggryn: Legg byggrynene i en skål og dekk med vann, la stå natten over.
Tips: Du kan gjerne lage eplekokte byggryn en dag i forveien og oppbevare kjølig frem til bruk.
- Sil av vannet og ha byggrynet over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La småkoke til grøtkonsistens og avkjøl.
- Waldorfsalat: Press saften av en sitron i en skål og bland med vannet. Skjær epler i små terninger og ha de fortløpende over i sitronvannet for å unngå at de blir brune. Skjær ananasen og druene i like store biter som eplene og ha over i en stor bolle.
- Pisk fløten sammen med sukkeret til den er lett og luftig. Pisk så majonesen forsiktig inn i kremen.
- Hell av vannet fra eplene og bland eplebitene sammen med ananasen og druene. Tilsett eplekokt bygg, hasselnøtter og bland sammen.
- Hell over den piskede kremen med majones og bland forsiktig.
Tips! Waldorfsalaten blir enda bedre om den får stå noen timer i kjøleskapet før servering.
Prøv også knekkebrød med julesmak til waldorfsalaten.