Byggrynssalat
Byggrynssalat smaker herlig og metter lenge. Byggryn i salat med mais, paprika, kokt skinke og ost passer fint i matpakken eller på piknik. Ha dressing i en boks ved siden av, så holder salaten seg bedre.
Ingredienser
Salat:
100 g byggryn
6 dl vann
½ ts salt
1 ts gurkemeie
1 boks liten maiskorn
6 røde cherrytomater
100 g paprika
8 salatblader
200 g kokt skinke
100 g vellagret ost
Dressing:
1 beger kesam eller matyoghurt
dippblanding
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Legg byggryn i en kjele med vann kvelden før. (De må ligge i bløt 8 til 10 timer). Bruker du forhåndskokte byggryn trengs ikke bløtlegging.
- Kok byggryn i det samme vannet som grynene har ligget natten over, sammen med salt og gurkemeie i ca. 15 minutter (eller følg anvisning på pakken). Sjekk at grynene er myke, men fremdeles har en litt hard kjerne midt i. Sil av overflødig vann og avkjøl byggrynene.
- Lag dressing ved å blande sammen ingrediensene, og sett den kaldt til den skal serveres.
- Skyll grønnsakene og la dem renne godt av. La maisen renne av i en sil. Del tomatene i to. Kutt opp paprika, ost, skinke og salat i passende biter. Bland alt sammen med de avkjølte byggrynene i en bolle.
>> Se også vår samleside om matpakker for mer inspirasjon!