Byggrynskrem med multer
Byggrynskrem med multer er et deilig alternativ til multekrem som juledessert. Bruk gjerne byggris, som er prekokte byggryn for en raskere dessert.
Ingredienser
Eplekokt byggryn:
300 g byggryn
vann til bløtlegging
6 dl eplejuice
3 dl kremfløte
50 g sukker
Multesyltetøy eller friske multer
Pynt med bringebær og hakkede pistasjenøtter
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Eplekokt bygg: Legg byggrynene i en skål og hell over nok vann til at det dekker alt kornet. La stå over natten.
Tips! Hvis du ønsker et raskere alternativ kan du bruke prekokt byggryn (byggris).
- Sil av vannet og ha byggen over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La byggen småkoke til grøtkonsistens.
- Avkjøl grøten og oppbevar i kjøleskap til den skal brukes.
- Byggkrem: Ha kremfløte og sukker i en bolle, og pisk til luftig krem.
- Vend de kokte byggrynene inn i kremen, og server med multesyltetøy og krumkaker ved siden av.