Tangzhong lussekatter
Lussekatter bakt på tangzhong metoden som gir ekstra luftig og saftig bakst. Slipp fantasien løs og bak dine egne til Luciadagen 13. desember.
Ingredienser
Jevning
80 g hvetemel
4 dl melk
250 mg safran eller ½ ts gurkemeie
Deig
150 g smør
920 g hvetemel
1 ½ dl sukker
2 ts tørrgjær
3 dl melk
1 egg
1 sammenvispet egg til pensling
1 dl rosiner til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Lag jevning ved å røre mel, melk og safran sammen til en klumpfri røre i en kjele. Varm opp under omrøring til en tykk røre. Avkjøl deretter røren litt.
- Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
- Bland sammen mel, sukker, tørrgjær, melk og egg i en bakebolle og hell i jevningen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 15 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger og kjør deigen deretter i 15 minutter til.
- Dekk bakebollen med plast eller et fuktig klede, og la deigen heve i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 30 like store emner, trill deigen til fingertykke pølser, form lussekatter av emnene og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate.
![7 ulike former på lussekattene]()
Slipp fantasien løs og sett ditt eget preg på lussekattene. Her er 7 tradisjonelle former til inspirasjon.
- Dekk lussekattene med et klede, og la dem etterheve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
- Pensle lussekattene med sammenvispet egg og pynt med rosiner.
Stek lussekattene midt i ovnen ved 220 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
>> Prøv også lussekatter bakt på tradisjonell måte.
