Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 konfektkake
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 konfektkake

Delfiakake

Delfiakake er en mektig konfektkake med lagvis sjokolade, kjeks, marsipan og gelétopper. Til jul er delfiakake en klassiker, og regnes av mange som ett av de syv slagene.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kle en liten smurt brødform, ca. 1,5 liter, med matpapir.
  • Ha kokesjokolade og delfiafett i en bolle og sett den over en kjele med vann på svak varme (vannbad). Tilsett kaffe når sjokoladen og fettet har smeltet. La blandingen avkjøle seg.
  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og bland godt til en jevn røre.
  • Legg røre, kjeks og marsipan lagvis i formen. Pynt delfiakaken med gelétopper. Sett kjølig til den er stiv, gjerne over natten.
  • Server delfiakake i tynne skiver. Tørk gjerne av kniven for hver skive du skjærer for å oppnå penest resultat.
Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.

Her finner du oppskrifter til alle julekakene som sikrer julestemning.

 

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
4 stemmer