Kanel- og rosintoast
Kanel- og rosintoast er deilig søt gjærbakst som tar seg godt ut, gjerne med god ost og fiken til.
Ingredienser
Deig:
6 dl melk
1 kg hvetemel
100 g romtemperert smør
40 g sukker
30 g gjær
20 g salt
Fyll:
Kanel og rosiner som fyll
egg til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og elt deigen til den er smidig og glatt. Deigen er ferdig eltet når du kan strekke den til en tynn hinne nesten som en tyggis.
- Dekk bollen med plast eller et klede og la deigene heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ha deigen ut på bordet og del i to like store emner. Kjevle emnene ut til 1 cm tykk rektangelformet leiv og pensle med egg. Strø over et jevnt lag kanel og dryss over rosiner. Rull stramt sammen som pølser og legg i to smurte 1,5- liters brødformer.
- Dekk formene med plast eller et klede, og la heve til de når kanten av formen.
- Forvarm ovnen til 180 °C og stek brødene i ca. 50 minutter. Ta brødene ut av formen med det samme, og avkjøl på rist.