Stekt byggryn med reinsdyrskav
Byggryn stekt sammen med reinsdyrskav og friske grønnsaker, servert med yoghurt og spicy chili kombinerer tradisjonelle norske råvarer og asiatisk kokekunst.
Ingredienser
2 ½ dl byggryn
1 blomkål
3 vårløk
1 pk reinsdyrskav (400 g)
2 ss smør eller margarin til steking
4 dl gresk yoghurt
1 grønn chili
skall av 1 sitron
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok byggryn etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og la grynene renne godt av seg.
- Rens blomkål og del i små buketter. Skjær vårløk i mindre biter.
- Fres reinsdyrskav i flere omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Sett kjøttet til side, og fres grønnsakene raskt til de er har fått en gyllen fin farge og er såvidt møre.
- Ha kjøttet tilbake i stekepannen med grønnsakene og tilsett de kokte byggrynene. Smak til med salt og pepper.
- Anrett yoghurt i dype skåler, ha kjøtt, grønnsaker og gryn over. Dryss over chili skåret i tynne skiver og revet sitronskall. Pynt eventuelt med friske spirer.
Kilde: MatPrat