Grove horn med ost og skinke
Grove horn med ost og skinke har fyllet inni seg, og passer derfor godt i matpakken og som turmat. Du lager dem av sammalt hvete, og drysser sesamfrø på toppen.
Ingredienser
200 g hvetemel
150 g sammalt hvete, fin
150 g sammalt hvete, grov
1 ts sukker
1 ts salt
60 g smør
3 dl skummet melk eller lettmelk
1 pk gjær
16 skiver hvitost
8 skiver kokt skinke
sammenvispet egg til pensling
2 - 3 ss sesamfrø
slik gjør du
Vis ingredienser
Grove horn er både dekorative og flotte å se på, og nydelige på smak. Dessuten er de veldig lettvinte som turmat eller matpakkemat, ettersom de enkelt kan legges i fryseren og tas opp når man har behov for en rask nistemat. Når du lager grove horn, er det også lett å bli kvitt restepålegg fra kjøleskapet.
Både osteskalker og kjøttpålegg som snart går ut på dato kan brukes som fyll i grove horn.
Slik gjør du
- Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca 37 °C. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
- Bland mel, sukker og salt i en bolle. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt, ikke kleber og slipper kanten av bakebollen.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Del deigen i to og kjevle hver del til tykke, runde leiver, ca. 30 cm i diameter. Del hver leiv i 8 spisser.
- Legg en skive ost og en halv skive skinke på hver spiss. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten.
- Form grove horn og legg dem på stekeplate med bakepapir. Dekk hornene med plast eller et klede, og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø over. Stek de grove hornene midt i ovnen på 220 °C i ca 10 – 15 minutter. Avkjøl på rist.
Bruker du kjøkkenmaskin kan du blande alle de tørre ingrediensene i bakebollen, inkludert gjær, før du tilsetter væsken. Elt i 10 minutter. Tilsett mykt smør litt av gangen og elt videre.
>> Vi har også oppskrift på fine horn med ost og skinke – og en stor samleside om matpakker hvis du trenger mer inspirasjon.