Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 18 horn
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 18 horn

Fylte horn med ost og skinke

Fylte horn med ost og skinke er brød og pålegg i ett - og passer supert som turmat. Med disse liggende i fryseren, har du alltid en fiks ferdig matpakke på lur!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Horn er fin turmat ettersom de inneholder både brød og pålegg i ett. Med den gode smaken fungerer horn også flott som motivasjon for små barneføtter når den bratteste bakken skal beseires.

Denne oppskriften gir fine horn med valmuefrø. Fyllet kan varieres med det du har liggende i kjøleskapet av kjøttpålegg eller ost.

Slik gjør du

  • Ha alt det tørre i en bolle.
  • Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin.
  • Dekk bakebollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Del deigen i tre. Kjevle ut runde leiver. Del hver av dem i seks trekanter. Ha på skivet skinke og ost og rull hver trekant i sammen med den bredeste delen først. Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Pass på at spissen blir liggende på undersiden.
  • Etterhev under klede i ca. 20 minutter.
  • Pensle hornene med vispet egg og strø over valmuefrø.
  • Stek hornene på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist. 

>> For horn med litt grovere deig som holder deg mett lenger, se vår oppskrift på grove horn med ost og skinke

 

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
20 stemmer