Fylte horn med ost og skinke
Fylte horn med ost og skinke er brød og pålegg i ett - og passer supert som turmat. Med disse liggende i fryseren, har du alltid en fiks ferdig matpakke på lur!
Ingredienser
1 kg hvetemel
1 pakke tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
65 g margarin
2 ½ dl melk
3 dl vann
Fyll og pynt:
18 skiver kokt skinke
36 skiver hvitost
1 egg til pensling
2 dl valmuefrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha alt det tørre i en bolle.
- Smelt margarin, ha i væske og varm det til 37 °C. Rør væsken godt inn i melblandingen i en kjøkkenmaskin.
- Dekk bakebollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Del deigen i tre. Kjevle ut runde leiver. Del hver av dem i seks trekanter. Ha på skivet skinke og ost og rull hver trekant i sammen med den bredeste delen først. Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Pass på at spissen blir liggende på undersiden.
- Etterhev under klede i ca. 20 minutter.
- Pensle hornene med vispet egg og strø over valmuefrø.
- Stek hornene på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
> Se flere gode tips for småbakst til turen.
Kilde: MatPrat