Vegetarblings
En smakfull vegetarsandwich med ølbrød, hummus og grillede grønnsaker som passer fint til lunsj eller som kveldsmat med grønnsakene fra middagen.
Ingredienser
Hummus:
1 boks hermetiske kikerter (240g)
saften av 1 sitron
2 fedd hvitløk
½ ts salt
½ dl olje
1 krm malt spisskummen
2 stilker bladpersille
Grillede grønnsaker:
2 gulrøtter
2 røde paprikaer
1 grønn squash
1 aubergine
½ sellerirot
2 løker
4 ss sesamfrø
4 ss balsamicoeddik
4 ts salt
Til anretning:
1 stykke ølbrød
2 ss hummus
100 g grillede grønnsaker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Hummus: Ha kikerter i en foodprocessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, olje og spisskummen. Tilsett persillen til slutt, slik at ikke hummusen blir grønn. Sett kaldt. Hummusen er holdbar i opptil tre dager i kjøleskap.
- Grillede grønnsaker: Rens, skyll og skjær grønnsakene i strimler. Grill dem i en grillpanne eller stek de i litt olje i en panne. Sett til avkjøling i minst 30 minutter. Rist sesamfrøene i en tørr panne. Bland grønnsakene sammen med resten av ingrediensene.
- Skjær opp ølbrød eller annet brød i passende firkanter. Del dem i to på langs. Smør undersidene med hummus og fordel grønnsaksfyllet oppå. Legg på toppene.
Prøv også blings med pesto og brie.