Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4–5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 4–5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Ølbrød

Ølbrød er et saftig og sunt grovbrød bakt med øl, honning, helkorn av hvete, fin hvete og grov rug. Langpannebrødet passer som middagstilbehør og turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Legg helkornene i kaldt vann natten over eller i kokende vann i 2 timer før baking.
  • Hell av eventuelt overflødig vann.
  • Varm ølet til det er fingervarmt, 37 °C, og bland i honningen og gjæren. Bland resten av ingrediensene i en bakebolle og tilsett gjærblandingen.
  • Elt deigen for hånd eller i en kjøkkenmaskin til den blir smidig. Deigen skal ikke være for fast. Dekk bollen med plast, og la den stå til heving i ca. 1 time.
  • Slå deigen sammen, og legg i en langpanne med bakepapir. Dekk langpannen med kjøkkenhåndkle og/eller plast. La den heve til dobbel størrelse i ca. 30-40 minutter.
  • Pensle olivenolje på toppen av deigen og strø over flaksalt, pepper og spisskummin.
  • Stek langpannebrødet nederst i ovnen ved 220 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Bake brød til mange? Prøv også langpannebrød eller speltfocaccia

>> Se flere forslag til turmat

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5