Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Vegisterkaker

Vegisterkaker er veganske små middagskaker av bygg, blomkål og havregryn. Et supert alternativ til de som velger grønn meny på julaften.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok bygg etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la byggen dampe seg tørr. Avkjøl.
  • Del blomkål i buketter (bruk stilken også) og kok den knapt mør i usaltet vann. Hell av kokevannet og avkjøl helt.
  • Bland sammen alle ingrediensene til en jevn farse. Smak til med salt, pepper og krydder.
  • Form ovale, lubne vegisterkaker ved hjelp av en skje.
  • Varm en stekepanne med olje og stek vegisterkakene på middels varme i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Hold dem varme på et fat.
    Vegisterkakene kan serveres på tradisjonelt vis, med poteter, saus og tyttebærsyltetøy, eller som her, med en enkel salat av rødkål og grønnkål.

    Oppskriften på vegisterkaker er fra MatPrat.

Finn mer om samme tema:

4.8 / 5
4 stemmer