Gul byggotto med kylling og aspargesbønner
Ingredienser
Gul byggotto:
Salsa:
Til servering:
Det er også godt å lage denne retten med fisk eller sopp istedenfor kylling.
Slik gjør du
-
Legg byggryn i bløt over natten eller kok dem møre etter anvisning på pakken.
-
Legg kyllingfiletene i en skål, tilsett sennep og bland godt. La kyllingen marinere i minst 10 minutter.
-
Gul byggotto: Ha kokte/bløtlagte byggryn i en kjele med kokosmelk, vann og gurkemeie. Rør om og kok på middels varme under lokk til all væske er kokt inn. Spe eventuelt med mer kokosmelk eller vann om du synes konsistensen blir for tykk.
-
Salsa: Finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær paprika og tomat i små terninger. Fres løk, hvitløk, chili og paprika i olje til løken er blank. Ha i tomatterningene, vann og buljongterning, og la alt småkoke til det tykner. Smak til med soyasaus og sukker.
-
Krydre kyllingfiletene med litt salt og pepper og stek dem i litt olje i en middels varm panne i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter.
-
Legg kyllingfiletene over på en tallerken og la dem hvile til du skal servere.
-
Rør kraften fra stekepannen i salsaen og smak til med salt og pepper.
-
Ha litt olje i stekepannen og fres aspargesbønnene raskt. Krydre med litt salt og pepper.
-
Anrett byggryn på tallerken og legg på noen aspargesbønner. Skjær kyllingen i skiver og anrett over. Server salsaen ved siden av.
Gul byggotto med kylling og aspargesbønner er en av finalist-oppskriftene i konkurransen #byggmesterskapet som ble avholdt i februar 2021. Oppskriften er laget av Claudia Martotaroeno.