Anisstjerner
Anisstjerner er søte og gode julekaker i stjerneform med deilig smak av anis. Stikk ut stjernene med pepperkakeformer og pynt med melisglasur etter steking.
Ingredienser
Kakedeig:
150 g hvetemel
45 g sukker
1 ½ ts malt anis eller 1 ts nystøtt hel anis
1 eggeplomme
100 g smør
Glasur:
1 dl melis
½ ts malt anis
1 ss vann
½ ss sitronsaft
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland mel, sukker og anis i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett egg og smør skåret i terninger.
- Bland alt raskt sammen til en smidig deig. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 1 time.
- Kjevle deigen til en 3-4 mm tykk leiv. Bruk stjerneformer til å trykke ut kakene.
- Legg stjernekakene på et bakepapir på et stekebrett og stek dem midt i ovnen ved 220° C i 5 minutter. Avkjøl på rist.
- Glasur: Rør sammen melis, anis, vann eller eggehvite og sitronsaft i en bolle. Legg et tynt lag glasur på hver kake. La glasuren stivne helt før kakene legges i en tørr boks.
Denne oppskriften er laget av Monica Skaar som et bidrag til en av våre julekonkurranser.