Hjemmelaget sjokoladepålegg
Godt brød med hjemmelaget sjokoladepålegg, det er godt det! Vår oppskrift på hjemmelaget sjokoladepålegg med bare tre ingredienser er så enkel og rask.
Ingredienser
200 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
75 g mykt smør i terninger
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Hakk sjokoladen i terninger og ha i en skål.
- Varm fløten opp til kokepunktet. Pass på den skal ikke koke.
- Hell den varme fløten over sjokoladen mens du visper til sjokoladen er helt smeltet.
- Tilsett deretter smøret gradvis i bollen med sjokolade og fløte, og rør til det er en glatt fin masse.
- Ha sjokoladepålegget over i et rent glass med lokk. Nyt en brødskive med lunt sjokoladepålegg med en gang, eller sett det kaldt til det skal spises. Pålegget er holdbar i 1-2 uker i kjøleskapet. Det kan være lurt å ta sjokoladepålegget ut av kjøleskapet litt før det skal spises siden det stivner i kjøleskaptemperatur.
- Brødskive med hjemmelaget sjokoladepålegg er superdigg med frukt eller bær på toppen, for eksempel litt mandarin, eple, banan, jordbær eller blåbær.