Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Bak til barnas dag

Her er oppskriftene til en god, hjemmebakt 17. mai, enten dere går for 17. maifrokost, pølsefest eller kakebord for de minste.
Skriv ut

En hjemmebakt 17. mai slår aldri feil! Vårt forslag er å fylle dagen med bakte godsaker både til sent og tidlig. 

 

>> Les også: 17 små kaker til feiring av store anledninger

 

Vi har mange gode forslag til hjemmebakerne nedenfor. For de som ønsker å ta en snarvei, minner vi om at ditt lokale bakeri gjerne leverer det du trenger til feiringen. Husk i så fall å være ute i god tid med bestillingen – noen bakerier har stor pågang.

 

Hjemmebakt til 17. mai-frokosten

 

Når hjemmebaksten til 17. mai er gjort på forhånd øker sjansen for en koselig familiefrokost med nybakte brød, rundstykker og boller.

 

Her er noe av det dere enkelt kan forberede til 17. mai-frokosten:

 

Loff er godt når det er fest, og ekstra godt er det når den er fersk og nybakt. Med samme deig kan du lage flere forskjellige loff-varianter, enten du går for maiblomst, en fletteloff eller en kurvloff

 

Tre ulike former på loff av samme deig

Med en og samme deig kan du lage tre dekorative loff til 17. maifeiringen.

 

En annen variant av loff som barna elsker, er bagetter. Perfekte sammen med eggerøre til frokosten – eller annet favorittpålegg.

 

Litt grovere bakst hører også med på et velfylt frokostbord. Det gir god metthetsfølelse helt til pølsene serveres. Vil du gjøre det enkelt, kan du for eksempel prøve deg på eltefri bakst. Deigen røres bare sammen dagen før, du slipper å elte og kna. Prøv for eksempel dette grove grytebrødet eller eltefrie rundstykker.

 

Vil du gjøre alt på morgenen den 17. og vil slippe å vente på at deigen skal heve? I så fall er det praktisk å bake noen havrescones. La gjerne barna hjelpe til med forberedelsene. Da synes de at maten smaker ekstra godt.

Skive med flaggpynt laget av kremost, bringebær og blåbær

En helt vanlig brødskive kan for øvrig også bli en festfrokost. Det gjelder bare å gjøre seg litt flid med pålegget. Hva med å servere barna en brødskive med kremost og bær, dekorert som et flagg?

 

Og så er det selvsagt lov å unne seg litt søtt til frokost når det er 17. mai. Briocher er luftige, gode hveteboller fra Frankrike, og de passer helt ypperlig på frokostbordet når vi skal feire nasjonaldagen. Synes du det blir for tidkrevende å bake, har ditt lokale bakeri sikkert noen deilige alternativer i disken. 

 

Hjemmebakt til pølsefesten

 

For de minste blir det ikke 17. mai uten pølser og is. Er dette kanskje året der du klinker til med hjemmebakte pølsebrød og lomper? Vi har også oppskrift på noen lekre brioche-inspirerte pølsebrød som kommer til å ta fra pølsa hovedrollen i måltidet. 

Pølsene smaker utvilsomt ekstra godt med nybakt tilbehør, og det er slett ikke vanskelig å få til. 

 

Prøv også den østfoldske varianten med pølse i potetvaffel.

 

Hjemmebakt til kakebordet

 

Et velfylt kakebord hører til på 17. mai. Det finnes selvfølgelig utallige kakevarianter å velge mellom, og alle i familien har sikkert sine favoritter.

 

Her er noen av kakene vi mener passer godt på kakebordet denne dagen.

Den første er selvsagt bløtkaken, en selvskreven gjest på kakebordet når det er 17. mai. Vår oppskrift på tradisjonell bløtkake er med fyll av jordbær, banan og valnøtter, men du kan selvsagt bytte ut dersom det er noe annet gjestene elsker. 

 

Ønsker du deg småbakst, anbefaler vi 17. mai-muffins i rødt, hvitt og blått, som er kjempegode og ser lekre ut på kakefatet.

 

Alle elsker boller, så noen hveteboller kan du gjerne bake til festen. Vil du gjøre dem ekstra festlige, kan de pyntes med glasur og seigmenn.

 

Når du først skal sette en bolledeig, kan du kanskje også bake noen skoleboller. Eller gjør dem litt ekstra 17. mai-aktige ved å forme dem som maiblomster i stedet.Hjemmebakt 17. mai:: Sjokolade- og banankake

Sjokoladekaken må selvsagt også være med på kakebordet. Her er en barnevennlig sjokoladekake med banan som kommer til å gå ned på høykant.

 

Og neida, vi har ikke glemt isen! Ingen 17. mai-feiring uten. Hva med å servere noen gode iskuler i hjemmebakte cones i år? Garantert suksess!

 

Hjemmebakt 17. mai: Cones med iskrem og bær

Se også:

>> Alt om bakst til 17. mai-festen

 

Finn mer om samme tema: