Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8-10 briocher
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8-10 briocher

Briocher

Briocher er fluffy og gylne hveteboller med fransk opphav. De lages av gjærbakst tilsatt rikelig med egg og smør og passer perfekt til helgefrokosten.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.

  • Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.

  • Dekk bakebollen med plast, og la den stå i kjøleskap til dagen etter.
  • Dag 2: Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 8-10 like store emner. Trill de store til runde boller.  Legg briochene i en smurt form eller på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk bollene med plast eller klede, og la dem heve til dobbel størrelse.
  • Pensle briochene med egg, og strø litt sukker på toppen.
  • Stek briochene midt i ovnen ved 200°C i 8 – 10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer