Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Tre typer loff til fest

Med en og samme deig kan du lage tre dekorative loff til fest.
Skriv ut

Denne oppskriften gir deg tre typer loff som gjør festbordet ekstra vakkert. Passer perfekt hvis du vil gi årets 17. mai-mat eller sommerfesten en ekstra piff.

 

Loff til fest nr. 1: MaiblomstLogg til fest nr. 1: Loffrundstykker formet som en blomst

Dette er luftige, små rundstykker som er bakt sammen slik at de ligner en maiblomst. Både velsmakende og dekorative til 17. mai-bordet.

 

>> Slik lager du maiblomst.

 

Loff til fest nr. 2: FletteloffLoff til fest nr. 2: Fletteloff

 

Det er ekstra hyggelig å kunne servere en et vakkert brød, enten det er til frokost, lunsj eller grillmat – eller loff til fest. Denne fletteloffen er både flott å se på og smaker helt himmelsk.

 

>> Slik lager du fletteloff

 

Loff til fest nr. 3: KurvloffLoff skåret i skiver

 

Å bake loff i kurv gjør det både enklere å heve og gir loffen et rustikt uttrykk. Kurvloff blir garantert en suksess både blant store og små på 17. maifesten.

 

>> Slik lager du loff i kurv.

 

Nybakt til frokost?

 

Ønsker du å servere nybakt loff til fest eller frokost, kan du sette deigen til kaldheving kvelden før.

 

Bruk halv mengde gjær og kald væske. Elt deigen som angitt i oppskriften. La deigen hvile i ca. 10 minutter. Form deigen slik du ønsker og sett på en stekeplate. Dekk baksten med plast og sett i kjøleskap til dagen etter. Ta emnene ut av kjøleskapet og la dem heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

 

Det er viktig at baksten har fått romtemperatur før den settes i ovnen, så la den stå en stund selv om heveprosessen har startet i kjøleskapet. Stek som angitt i oppskriften.

 

Se også: 

 

>> Samleside: Alt til 17. mai-feiringen

>> 17 små kaker til feiring av store anledninger

Finn mer om samme tema: