Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

5 digge måter å servere egg på brødskiva

Egg er like sunt som det er godt, og passer perfekt med brød i matpakka! Her er noen herlige måter å servere det på.
Skriv ut

Egg på brødskiva er en klassiker. Det hardkokte egget delt i små skiver sammen med kaviar eller tomat er manges favoritt, men langt i fra den eneste måten å servere det på. Smakskombinasjonene er mange!

 

Egg har et høyt innhold av mange viktige næringsstoffer, som vitamin A, D og E, samt jern og folat. I tillegg er egg rikt på protein. Det er med andre ord mange gode grunner til å nyte egg på brødskiva.

 

>> Se også: Stor samleside om matpakker

 

Metter godt

I Norge spiser vi mellom 10 og 12 kilo egg per person i året. Det tilsvarer cirka 3,5 egg i uken. At noen av de havner på eller ved siden av brødskiva, er det all grunn til å tro.

 

Her har vi samlet noen deilige oppskrifter og tips til hvordan du kan tilberede egg på brødmat – enkelt og tilpasset matpakken. Det er en næringsrik kombinasjon som både metter og smaker. Vel bekomme!

 

>> Les om hvordan egg kan gjøre deg smartere på matprat.no

 

1. Eggesalat-brødskive på pinne

 

 

Eggesalat lages enkelt og raskt av majones og egg. Server blingsen som et artig brødspyd og den blir fort en favoritt i matpakken.

 

>> Her finner du oppskriften på brødskive med hjemmelaget eggesalat

 

2. Rundstykke med omelett, kremost, paprika og bacon

 

rundstykke med omelett

 

Grovt rundstykke med omelett, kremost, salat og bacon er en smakfull variasjon til den klassiske eggeskiva. Passer godt på fredagen? Eller kanskje du trenger en oppløftende matpakke på mandagen?

 

>> Slik lager du rundstykke med omelett

 

3. Salami med egg

 

Salamiskive med kokt egg

 

Enkelt kan også være godt, og det er i aller høyeste grad denne herlige brødskiva. Salte salamiskiver smaker nydelig med egg på toppen. 

 

>> Så enkelt lager du en brødskive med salami og kokt egg

 

4. Egg- og tomatblings

 

Egg- og tomatblings

 

Egg, tomat, salat og majones er en klassisk og velsmakende kombinasjon. Sunt er det også, med proteinrikt egg, tomat som bidrar spesielt med A- og C-vitaminer, samt friske salatblader.

 

>> Slik lager du en deilig egg- og tomatblings

 

5. Klassikeren egg og kaviar

Oppskrift på kokt egg med kaviar på brødskiven

Skive med kokt egg og kaviar har lange matpakketradisjoner. Og hvorfor gå bort ifra noe som funker og smaker? Bruk grovbrød og kaviaren istedenfor smør eller som pynt. 

 

Mer inspirasjon? Sjekk ut denne videoen: 

>> Les også: Så lenge skal egget koke 

 

Sist oppdatert: 13.08.2020

Finn mer om samme tema: