Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Ja, vi elsker egg og brød i påsken

Egg og brød går hånd i hånd - særlig når det er påske. Her er våre ti beste oppskrifter med egg og brød.
Skriv ut

Nordmenn elsker å spise egg i påsken. I løpet av de fem påskedagene fra skjærtorsdag til andre påskedag, spiser vi totalt 26 millioner egg her til lands. Det tilsvarer ett egg per person hver dag – dobbelt så mye som vi vanligvis spiser.

 

Og når vi spiser egg, spiser vi som regel brød også. Det finnes knapt noe bedre tilbehør, gjør det?

 

I tillegg til at smakene utfyller hverandre, er kombinasjonen også kjernesunn. Grovbrødets karbohydrater sammen med eggets proteiner og mineraler gjør kombinasjonen til et fullverdig måltid stappfullt av næring.

 

Med andre ord: Ingen grunn til å holde igjen i påsken. Her har vi samlet ti av våre og Matprat sine beste oppskrifter på kombinasjonen av egg og brød.

 

1. Speilegg i brødskive

Speilegg i brødskiva

Speilegg på brødskive er en klassiker – men har du prøvd speilegg som ligger inni skiva? Samme gode smak, men mer dekorativt og høytidspreget.

 

2. Egg i rundstykker

 

 

Det ser fancy ut, men er ikke så komplisert: Du stikker et rått egg i rundstykket før steking, og dermed blir det ferdig samtidig som rundstykket. Bruk vår oppskrift eller oppskriften du vanligvis bruker for rundstykker.

 

3. Surdeigsbrød med fransk omelett

Surdeigsblings med fransk omelett og spekeskinke

En fransk omelett er rask å lage, og smaker ekstra godt på en skive surdeigsbrød. Bruk fyllet du har i kjøleskapet – eller spis den naturell.

 

4. Blings med spekeskinke og eggerøre

Blings med spekeskinke og eggerøre

Nest etter brød, er det kanskje spekeskinke som er mest brukt som tilbehør til egg. Denne blingsen gir alt på én gang – og egner seg like godt til påsketuren som til påskefrokosten.

 

5. Surdeigsbrød med revet egg

Luftige tråder av egg som rives over skiven gir prikken over i’en – dette er en frokost for deg som virkelig vil kose deg! Her finner du oppskriften på sprø skiver med surdeig toppet med revet kokt egg, yoghurt, chiliolje og frisk dill.

 

6. Gresk påskebrød

Gresk påskebrød

Dette greske påskebrødet blir et vakkert midtpunkt til påskefrokosten. Det litt syrlige brødet baker du i en springform og serverer som kakestykker med ett egg i hvert stykke.

 

7. Eggebrød

Disse luftige små brødene med egg kommer med inspirasjon fra Korea. De er både salte og søte på én gang, nydelige til frokost, lunsj eller som turmat.

 

8. Turbrød med egg

Dekorative, ikke sant? Små flettekranser med egg i midten som er enkle å lage, og geniale på tur. Brød og pålegg i ett!

 

9. Toast med stekt egg

En overflødighetstoast med både smeltet ost, skinke og egg på toppen. Denne kombinasjonen vil du garantert vende tilbake til!

 

10. Egg Benedict

Når du skal unne deg selv en skikkelig luksuriøs eggerett, da lager du Eggs Benedict. En skive med brød, skinke eller bacon, posjert egg og hollandaise-saus på toppen blir både mektig og utrolig godt.

 

>> Stor samlesak: Kosemat til påskefeiringen 

 

Sist oppdatert 28. mars 2022

Finn mer om samme tema: