Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Ja, vi elsker egg og brød i påsken

Egg og brød går hånd i hånd - særlig når det er påske. Her er våre ti beste oppskrifter med egg og brød.
Skriv ut

Nordmenn elsker å spise egg i påsken. I løpet av de fem påskedagene fra skjærtorsdag til andre påskedag, spiser vi totalt 26 millioner egg her til lands. Det tilsvarer ett egg per person hver dag – dobbelt så mye som vi vanligvis spiser.

 

Og når vi spiser egg, spiser vi som regel brød også. Det finnes knapt noe bedre tilbehør, gjør det?

 

I tillegg til at smakene utfyller hverandre, er kombinasjonen også kjernesunn. Grovbrødets karbohydrater sammen med eggets proteiner og mineraler gjør kombinasjonen til et fullverdig måltid stappfullt av næring.

 

Med andre ord: Ingen grunn til å holde igjen i påsken. Her har vi samlet ti av våre og Matprat sine beste oppskrifter på kombinasjonen av egg og brød.

 

>> Delta i vår påskekonkurranse! Vis oss ditt #EggOgBrød – og vinn lekkert stekepannesett.

 

1. Speilegg i brødskive

Speilegg i brødskiva

Speilegg på brødskive er en klassiker – men har du prøvd speilegg som ligger inni skiva? Samme gode smak, men mer dekorativt og høytidspreget.

 

2. Egg i rundstykker

 

 

Det ser fancy ut, men er ikke så komplisert: Du stikker et rått egg i rundstykket før steking, og dermed blir det ferdig samtidig som rundstykket. Bruk vår oppskrift eller oppskriften du vanligvis bruker for rundstykker.

 

3. Surdeigsbrød med fransk omelett

Surdeigsblings med fransk omelett og spekeskinke

En fransk omelett er rask å lage, og smaker ekstra godt på en skive surdeigsbrød. Bruk fyllet du har i kjøleskapet – eller spis den naturell.

 

4. Blings med spekeskinke og eggerøre

Blings med spekeskinke og eggerøre

Nest etter brød, er det kanskje spekeskinke som er mest brukt som tilbehør til egg. Denne blingsen gir alt på én gang – og egner seg like godt til påsketuren som til påskefrokosten.

 

5. Gresk påskebrød

Gresk påskebrød

Dette greske påskebrødet blir et vakkert midtpunkt til påskefrokosten. Det litt syrlige brødet baker du i en springform og serverer som kakestykker med ett egg i hvert stykke.

 

6. Eggebrød

Disse luftige små brødene med egg kommer med inspirasjon fra Korea. De er både salte og søte på én gang, nydelige til frokost, lunsj eller som turmat.

 

7. Turbrød med egg

Dekorative, ikke sant? Små flettekranser med egg i midten som er enkle å lage, og geniale på tur. Brød og pålegg i ett!

 

8. Toast med stekt egg

En overflødighetstoast med både smeltet ost, skinke og egg på toppen. Denne kombinasjonen vil du garantert vende tilbake til!

 

9. Egg Benedict

Når du skal unne deg selv en skikkelig luksuriøs eggerett, da lager du Egg Benedict. En skive med brød, skinke eller bacon, posjert egg og hollandaise-saus på toppen blir både mektig og utrolig godt.

 

10. Frokostsmørbrød

Det fine med egg og brød, er at du enkelt kan legge til noen få ingredienser og få en helt ny rett. Her har vi lagt til litt avokado, bacon og tomat til det klassiske speilegget og fått et frokostsmørbrød som også passer som en enkel middagsrett.

 

>> Stor samlesak: Kosemat til påskefeiringen 

Finn mer om samme tema:

Les eller skriv kommentarer