Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Sitronkake

Kosemat til påske

Påske gir tid og rom for lange, gode måltider med deilig kosemat. Her er våre beste oppskrifter til både påskefrokosten, turmat og kaker i påsken.

Og for å starte med dagens første måltid: Påskefrokosten, som er blitt en solid norsk tradisjon. Det er ikke så rart, for hva er vel bedre enn å starte påskekosen med en rolig frokost full av fersk bakst og godt tilbehør?

 

Lag gjerne en buffet og påskepynt bordet, så kan du samle kjernefamilien rundt en skikkelig god frokost. Det trenger ikke ta lang tid, den enkleste måten å komme  i mål på er å kjøpe inn litt ekstra spennende pålegg og et deilig brød fra bakeriet.

 

Oppskrifter til påskefrokosten

 

Og så hører jo egg med i påsken, da. Prøv gjerne oppskriften vår på egg i rundstykker eller speilegg i brødskiva også, eller sjekk ut vår samlesak med ti gode kombinasjoner av egg og brød.

 

Påskebrødet er en også sterk tradisjon i mange land. I Israel baker man «Matzah», i England bys det på rosinfylte korsboller på langfredag, og i grekernes tradisjonelle påskebrød er det hele egg. Franske briocher er tilsatt rikelig med egg og smør, og passer også perfekt til påskefrokosten. Flere land har egne påskebrødtradisjoner hvor både form, innhold eller ritualer varierer. 

 

>> Les også: Her er Norges nye påskebrød!

 

Andre hjemmebakte forslag for påskefrokosten er eltefritt grytebrød og eltefrie rundstykker som gjør seg nesten selv over natten. Og om du har en surdeig stående, er surdeigsbrød med havre og surdeigsbrikser godt følge til påskens eggeretter.

Bord dekket til frokost i påsken

Påskefrokost er en god høytidstradisjon for mange.

Turmat til påske

 

Enten man tar en pust i bakken i en snødekt solhelling, rusler i marka eller tar en tur langs strandkanten: Våre grove blingser er perfekte å ta med seg på tur.

 

Hva med å prøve den med spekeskinke og eggerøre, eller kanskje en med varmrøkt laks?

 

Om du får muligheten til bålkos i ferien kan vi anbefale å lune blingsene du har med, servere nystekte grove pannekaker med syltetøy eller steke pull-apart rundstykker og  pinnebrød med sjokolade og nøtter. En litt mer spenstig variant er sjokoladefondant i appelsinskall. Det kan være litt utfordrende å få steketiden korrekt, men får du det til blir du garantert kåret til årets bålmester!

 

Smørbrød med spekeskinke og eggerøre, leverpostei og bacon og varmløkt pepperlaks

Smørbrød med spekeskinke og eggerøre, leverpostei og bacon og varmrøkt pepperlaks – deilig turmat i påsken.

 

Nystekte vafler er alltid en slager når du vil ha påskekos, både inne og i solveggen. Server dem med rømme og syltetøy, smør og geitost, eller kanskje et lite sukkerdryss? Gå for de tradisjonelle vaflene, byggvafler med appelsin  eller en av våre andre vaffeloppskrifter, uansett hvilken du velger, godt blir det.

 

Kaker til påske

 

I påsken koser vi oss gjerne litt ekstra. Enten du svinger innom bakeren for noen herlige nybakte saker eller baker noen kriminelt gode kaker selv, er påsken full av gode anledninger for søtsaker. 

 

Sitronkaken du ser i toppen av artikkelen er rask å lage og herlig påskegul – du finner oppskriften her.  

Påskepyntet cupcakes

Med gul krem og påskemarsipan blir baksten raskt både vakker og kriminelt god.

Nedenfor har vi samlet alle våre oppskrifter til påske – nyt høytiden!  

Påske - Gode oppskrifter og inspirasjon

Havrekuler

Havrekuler smaker deilig og er et litt sunnere godteri til påske. Lager du de på forhånd, kan de oppbevares i fryseren eller kjøleskapet.
rask
enkelt

Påskebrød med mandler

Et velsmakende påskebrød med mandler. Det smaker herlig med rømme og syltetøy sammen med en kaffekopp i solveggen og passer like fint til en salat eller suppe.
rask
enkelt
Fint

Disippelbrød

Et saftig og godt brytebrød som er hyggelig å dele med mange rundt et påskebord. Inspirert av Jesu Kristi siste måltid med disiplene på skjærtorsdag.
lang
enkelt
Fint

Påskebrød med sjokolade og appelsin

Et påskebrød med sjokolade og appelsin som bakes litt som croissanter. Det får en delikat sprøhet på utsiden og en myk krumme, med gode påskesmaker. Et skikkelig luksusbrød til påskefeiringen.
Middels
Middels
Fint

Påskeharebrød med gulrot og honning

Et velsmakende og barnevennlig påskeharebrød. Brødet er enkelt å lage og en morsom påskeaktivitet for store og små.
Middels
Middels
Fint

Veganske påskeknuter med appelsin og kardemomme

Appelsin og kardemomme gir baksten en spesiell friskhet og vekker gode påskeminner. Nyt disse påskeknutene til kaffen eller som turmat.
Middels
Middels

Påskespeilegg

Påskespeilegg! Bak en enkel rullekake med syltetøy, og server med krem og aprikos på toppen. Skikkelig påskestemning!
rask
enkelt

Speilegg i brødskiva

Speilegg i brødskiva lager du enkelt ved å stikke ut hull i skiven med glass eller pepperkakeform før steking. Praktisk, godt og vakkert til påskefrokosten.
rask
enkelt

Egg i rundstykke

Nybakt loff og kokte egg er en uslåelig kombinasjon. Bakt sammen egner disse fine rundstykkene med egg seg ekstra godt til påskefrokosten.
Middels
Middels
Fint

Påskeharer trinn for trinn

Påskeharer trinn for trinn viser deg nøyaktig hvor enkle disse rundstykkene er å få til. De smaker kjempegodt, og ser utrolig søte ut til påskefrokosten.
Middels
Middels

Lemon curd

Lemon curd kan oversettes til sitronsmør og smaker friskt og godt ved siden av nybakte scones eller vafler.
rask
Middels

Kaninører

Kaninører er deilige rundstykker i kreativ form. Artig for barna å være med på og lage, også smaker de veldig godt. Kanskje du blir inspirert til å lage andre former av deigen?
Middels
Middels
Fint