Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 påskebrød
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 påskebrød

Gresk påskebrød

Dette greske påskebrødet er syrlig, og er et spennende brød som passer godt til påskefrokosten.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha yoghurten i en bakebolle, tilsett gjæren og rør godt sammen. Tilsett olje, salt og hvetemel, og elt til deigen er smidig. Ha eventuelt i mer mel eller litt vann til deigen slipper bollen. Hev under plast eller klede til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del deigen i tre like store emner. Kjevle en av delene til en rund plate. Kle en rund, smurt springform med platen. Trill de to siste delene til lange pølser og del hver av dem i tre like store emner. Legg to av pølsene i kryss i formen. Lag fire ringer av de siste pølsene og legg dem i formen i mellomrommene til krysset.
  • Plasser fem ukokte egg med skall i formen: ett i hver av ringene og ett i midten. Dekk over med et klede og etterhev til nesten dobbel størrelse, 45 – 60 minutter.
  • Pensle overflaten forsiktig med pisket egg .
  • Stek brødet nederst i ovnen ved 200 °C i 30 minutter. Avkjøl på rist.
  • Kutt opp brødet i store kakestykker med ett egg i hvert stykke og server.

 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer