Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Eggs Benedict

Dette er ren luksus på en brødskive. Klassikeren Eggs Benedict består av en sprø skive brød, spinat, skinke, posjert egg og hollandaise saus på toppen. Mektig godt!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt.
  • Knekk et og et egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en virvelstrøm i midten. Ha i et og et egg, og trekk kjelen av platen. Virvelstrømmen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen.
    Bruk kjøleskapskalde egg når du lager Eggs Benedict. De holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.
  • La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem i en bolle med isvann. Ta dem opp og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
  • Lag klarnet smør: Smelt smør til sausen, og sett det til avkjøling, slik at «avfallet» legger seg på bunnen. Bruk en liten øse når du sper sausen, ikke bruk bunnavfallet. Hell eventuelt forsiktig det klarnete smøret over i en annen bolle før du starter med å spe sausen.
  • Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett sitronsaft. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det smeltede smøret. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft.
  • Stek brødskiver i en middels varm stekepanne med smør eller olje til de er gylne og sprø. Legg brødskivene over på kjøkkenpapir slik at fettet kan renne av.
  • Skyll spinat og tørk den godt. Stek spinaten raskt i pannen i litt smør. Smak til revet hvitløk, salt og pepper.
  • Anrett brødskivene på noen tallerkener, fordel spinat på brødskivene, legg på et par skiver skinke, de posjerte eggene og topp med den deilige sausen. Server gjerne Eggs Benedict med et lite dryss grovkvernet pepper på toppen. 

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

3.6 / 5
11 stemmer