Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 15 byggmelslapper
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 15 byggmelslapper

Byggmelslapper

Byggmelslapper er deilige lapper eller sveler med kefir, egg, hvete- og byggmel. De passer fint som kos til kaffen med bær, syltetøy og pisket krem.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Visp egg, kefir og sukker til en jevn blanding.
  • Tilsett mel, bakepulver og natron og bland alt sammen til en klumpfri røre. La røren svelle i ca. 30 minutter.
  • Stek lappene i middels varm stekepanne. Bruk en spiseskje til å legge i røren.
  • Stek til de er lysebrune på kanten, snu og stek på den andre siden. Hvis platen blir tørr under stekingen, ta i litt smør eller olje.
    Tips: Server lappene lagvis med pisket krem og friske bær eller nyrørt syltetøy.

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer