Havrescones
Havrescones er rundstykker som er perfekte til frokost og lages kjemperaskt med hvetemel og havregryn uten gjær, men med bakepulver som hevemiddel.
Ingredienser
340 g hvetemel
100 g havremel
1 ss bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
4 ss rapsolje
3 dl melk
3 ss store havregryn
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Ha i rapsolje og melk.
Om du ikke får tak i havremel kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt.
- Rør deigen lett sammen, deigen vil være litt klissete.
- Plasser deigen midt på en stekeplate med bakepapir. Trykk deigen utover til den har en rektangulær form, ca. 25 x 15 cm. Bruk en kniv og skjær rektangelet i seks like store firkantede deler, men ikke skjær helt gjennom.
- Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen på 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. Havrescones smaker kjempegodt med okserull
Utviklet i samarbeid med MatPrat.
.