Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Havrescones

Havrescones er rundstykker som er perfekte til frokost og lages kjemperaskt med hvetemel og havregryn uten gjær, men med bakepulver som hevemiddel.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Innimellom har man god tid i helgene til å lage nybakte rundstykker til frokost. Havrerundstykker er da en av våre mest populære oppskrifter - raske å lage, og supergode på smak.

Men skal det gå virkelig fort, har du ikke tid til å vente på at deigen skal heve. Da trenger du bakepulver som hevemiddel - slik som i denne oppskriften på scones.

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  • Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Ha i rapsolje og melk.
    Om du ikke får tak i havremel kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt.
  • Rør deigen lett sammen, deigen vil være litt klissete.
  • Plasser deigen midt på en stekeplate med bakepapir. Trykk deigen utover til den har en rektangulær form, ca. 25 x 15 cm. Bruk en kniv og skjær rektangelet i seks like store firkantede deler, men ikke skjær helt gjennom.
  • Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen på 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. Havrescones smaker kjempegodt med okserull

Oppskriften på havrescones er utviklet i samarbeid med MatPrat.

 

>> Se også vår store samleside med flere oppskrifter på scones. Der finner du blant annet grove scones, fine scones og glutenfrie scones

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
271 stemmer