Havrescones
Havrescones er rundstykker som er perfekte til frokost og lages kjemperaskt med hvetemel og havregryn uten gjær, men med bakepulver som hevemiddel.
Ingredienser
340 g hvetemel
100 g havremel
1 ss bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
4 ss rapsolje
3 dl melk
3 ss store havregryn
slik gjør du
Vis ingredienser
Innimellom har man god tid i helgene til å lage nybakte rundstykker til frokost. Havrerundstykker er da en av våre mest populære oppskrifter - raske å lage, og supergode på smak.
Men skal det gå virkelig fort, har du ikke tid til å vente på at deigen skal heve. Da trenger du bakepulver som hevemiddel - slik som i denne oppskriften på scones.
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Ha i rapsolje og melk.
Om du ikke får tak i havremel kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt.
- Rør deigen lett sammen, deigen vil være litt klissete.
- Plasser deigen midt på en stekeplate med bakepapir. Trykk deigen utover til den har en rektangulær form, ca. 25 x 15 cm. Bruk en kniv og skjær rektangelet i seks like store firkantede deler, men ikke skjær helt gjennom.
- Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen på 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. Havrescones smaker kjempegodt med okserull
Oppskriften på havrescones er utviklet i samarbeid med MatPrat.
>> Se også vår store samleside med flere oppskrifter på scones. Der finner du blant annet grove scones, fine scones og glutenfrie scones.