Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Havrescones

Havrescones er rundstykker som er perfekte til frokost og lages kjemperaskt med hvetemel og havregryn uten gjær, men med bakepulver som hevemiddel.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  • Bland sammen hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Ha i rapsolje og melk.
    Om du ikke får tak i havremel kan du lage det selv ved å kjøre havregryn i en blender til alt er helt finmalt.
  • Rør deigen lett sammen, deigen vil være litt klissete.
  • Plasser deigen midt på en stekeplate med bakepapir. Trykk deigen utover til den har en rektangulær form, ca. 25 x 15 cm. Bruk en kniv og skjær rektangelet i seks like store firkantede deler, men ikke skjær helt gjennom.
  • Pensle med vann, dryss på havregryn og stek midt i ovnen på 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. Havrescones smaker kjempegodt med okserull

Utviklet i samarbeid med MatPrat.
.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer