Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Matpakke pluss skole er lik sant

Hvordan planlegger du familiens matpakker? Vi er tilbake til hverdagen, til striskjorta og havrelefsa, eller heldigvis; Matpakken.
Skriv ut

I en undersøkelse gjort av Opplysningskontorene i landbruket oppgir 98 % av de spurte foreldrene at det er barnas ønsker som er det viktigste når de smører matpakke. Sunnhet følger tett opp som nummer to.

 

Matpakken skal gi energi til en lang skoledag med lek og læring. Da er det viktig at den daglige matpakken både er god og sunn. 

 

Melk til matpakken bidrar til å dekke barnets behov for blant annet proteiner, kalsium, og jod.

 

>> Les mer om hvorfor det er smart å drikke melk til matpakken hos melk.no

 

 

Et godt og grovt brød metter lenge og gir energi til å holde ut hele skoledagen. Brød og andre grove kornprodukter er den viktigste kilden til fiber, og er også en viktig kilde til proteiner, B-vitaminer og jern. 

 

>> Her finner du våre beste tips til matpakken.

 

 

Frukt og grønt i matpakken gir både energi, vitaminer og mineraler, i tillegg til at det bidrar til både smak og variasjon.

 

>> Frukt.no har satt sammen noen fristende matpakketips her.

 

 

Pålegg som egg bidrar til ytterligere energi og næring i en matpakke. Egg inneholder flere vitaminer og mineraler kroppen trenger, som for eksempel vitamin D, vitamin B12, jod og jern. Det er i tillegg en god kilde til protein.

 

>> Les mer om egget hos MatPrat.

 

Matpakker er en god vane for et godt og sunt kosthold, og en fin læring for barna. Et godt tips: matpakker smurt av barna selv vil ha større sjanse for å bli spist.

 

Vi ønsker alle et godt og smakfullt skoleår!