Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 16 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 16 porsjoner

Ostekake med bunn av kakerester

Ostekake med salt karamellsaus. Kan det bli bedre? Joda! Bunnen er laget av kakerester. Bedre unnskyldning kan du ikke få for å lage og nyte denne festen av en ostekake!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bunn: Smelt smør. Knus småkakene i en foodprosessor og bland i smeltet smør.

  • Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.

    Du kan også knuse småkakene ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.
  • Fyll: Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med melisen.

  • Bland inn kremosten og rør til en glatt krem. 

  • Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.

  • Fordel kremen oppå den stekte bunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.

  • Karamellsaus: Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele.
  • La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, ca 10–15 minutter.
  • Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøles ned. Smak til med gourmetsalt.
  • Pynt kaken rett før servering med karamellsaus, kakesmuler og hakkede mandler. 

PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme