Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 40-60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6-8 muffins
Hvor lang tid tar det? 40-60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6-8 muffins

Cupcakes av bygg med jordbær og hvit glasur

Herlige cupcakes av bygg, med frisk smak av jordbær, nøtter og kokos. Passer både som dessert og som kaffekos.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sammen byggmel, kokosblomstsukker, salt og bakepulver i en bolle.
  • Rør sammen knuste linfrø og vann i et lite glass, la det stå i 5 minutter for å svelle.
  • Skjær frosne jordbær i mindre biter.
  • Mos banan til puré med en gaffel i en bolle. Ha i smeltet kokosolje og melk. Rør sammen. Vend jordbærene i bananblandingen.
  • Ha det våte over i bollen med det tørre, vend forsiktig sammen. Ikke rør for mye, da vil muffinsene bli harde og kompakte.
  • Smør et muffinsbrett, eller bruk muffinsformer i brettet. Du kan også sette doble former på et stekebrett. Fordel blandingen i formene.
  • Sett stekebrettet midt i ovnen på 200 °C og stek i 15-18 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne. Fester det seg røre på pinnen, må muffinsene steke litt til.
    Avkjøl muffinsene på rist.
  • Lag jordbærkremen rett før servering. Da holder den formen best. Ha cashewnøtter i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til fint mel.
  • Når nøttene har begynt å samle seg litt til en puré, tilsett kokoskrem, kokosolje, lønnesirup og vaniljesukker, og kjør til alt er samlet, 1-2 minutter.
  • Tilsett frosne jordbær i blandingen, og kjør videre til blandingen er helt glatt. Ha kremen i en sprøytepose og pynt cupcakene.
  • Server med en gang, eller oppbevar cupcakene i kjøleskapet.

Oppskriften er laget av Kristine Bonstad som var en av vinnerne i konkurransen #byggmesterskapet vi avholdt i februar 2021.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
4 stemmer
Les eller skriv kommentarer