
Takkebakst trinn for trinn
Slik lager du tradisjonsrik takkebakst som lefser og flatbrød.

Bodil Nordjore (t.h.) er ekspert på norsk tradisjonsmat. Her er hun på besøk hos Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn for å lære bort sine kunster om takkebakst.
Lefser og flatbrød er helnorsk mat med lange tradisjoner.
Vi har fått hjelp fra kokebokforfatter Bodil Nordjore til å vise hvordan man steg for steg kan lage den tradisjonsrike takkebaksten hjemme.
Se også:
Selv om oppskriftene på disse to er forskjellige, er fremgangsmåten nokså lik.
Slik gjør du:
- Ha deigen ut på melet bakebord.
- Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.
- Del deigen i passe store emner og form til flate boller.
- Start med å trykke leiven varsomt ned med fingrene.
- Deretter er det bare å kjevle til leiven er tynn nok. Pass på å ha litt mel over og under leiven slik at den ikke setter seg fast i bakebordet.
- Rull den ferdig kjevlede deigen forsiktig over på en bakstefløy.
- Rull leiven ut på passe varm takke.
- Sjekk at leiven er passe stekt før du snur og steker videre på den andre siden.
>> Se også vår oppskrift på hjemmebakte potetlefser.
Sist oppdatert: 23.11.2020.