Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels

Anisstjerner

Anisstjerner er søte og gode julekaker i stjerneform med deilig smak av anis. Stikk ut stjernene med pepperkakeformer og pynt med melisglasur etter steking.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland mel, sukker og anis i en kjøkkenmaskin.
  • Tilsett egg og smør skåret i terninger.
  • Bland alt raskt sammen til en smidig deig. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 1 time.
  • Kjevle deigen til en 3-4 mm tykk leiv. Bruk stjerneformer til å trykke ut kakene.
  • Legg stjernekakene på et bakepapir på et stekebrett og stek dem midt i ovnen ved 220° C i 5 minutter. Avkjøl på rist.
  • Glasur: Rør sammen melis, anis, vann eller eggehvite og sitronsaft i en bolle. Legg et tynt lag glasur på hver kake. La glasuren stivne helt før kakene legges i en tørr boks.
    Denne oppskriften er laget av Monica Skaar som et bidrag til en av våre julekonkurranser.

 

 

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme