Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Mer enn 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Mer enn 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Asiatisk byggrynsgrøt med kokosmelk

Denne grøten er en spennende miks av norsk tradisjonsmat og asiatiske impulser.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Legg byggryn i bløt natten over.
    Har du ikke tid til å la byggryn ligge i bløt, kan du bruke perlebygg istedet – som ikke trenger bløtlegging.
  • Hell av bløtleggingsvannet og kok byggrynene i en kjele med buljong, revet hvitløk, revet ingefær, kaffirlimeblader og en stilk sitrongress. Kok til grynene er møre, rundt 45-60 minutter. Rør jevnlig.
  • Tilsett kokosmelken og kok videre i 10 minutter. 
  • Smak til med fiskesaus, limesaft og sukker.
  • Del pak choi i to på langs og stek den raskt i litt olje i en stekepanne. 
  • Anrett grøten i en skål. Legg på kål, dryss over peanøtter og sesamfrø. Topp med grønn chili og koriander. 

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer