-->
Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Mer enn 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? Mer enn 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels

Asiatisk byggrynsgrøt med kokosmelk

Denne grøten er en spennende miks av norsk tradisjonsmat og asiatiske impulser.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Legg byggryn i bløt natten over.
    Har du ikke tid til å la byggryn ligge i bløt, kan du bruke perlebygg istedet – som ikke trenger bløtlegging.
  • Hell av bløtleggingsvannet og kok byggrynene i en kjele med buljong, revet hvitløk, revet ingefær, kaffirlimeblader og en stilk sitrongress. Kok til grynene er møre, rundt 45-60 minutter. Rør jevnlig.
  • Tilsett kokosmelken og kok videre i 10 minutter. 
  • Smak til med fiskesaus, limesaft og sukker.
  • Del pak choi i to på langs og stek den raskt i litt olje i en stekepanne. 
  • Anrett grøten i en skål. Legg på kål, dryss over peanøtter og sesamfrø. Topp med grønn chili og koriander. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer