Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 blinis
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 blinis

Blinis med kaviar, rømme og rødløk

Blinis med kaviar, rømme og rødløk er den klassiske måten å servere små russiske pannekakene på. Blinis lages med gjær, og serveres med ulike toppinger, både salte og søte.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skill eggeplommene fra hvitene. Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn melet slik at du får en glatt røre. Visp inn eggeplommer og salt.
  • La røren svelle under et kjøkkenhåndkle i ca. en time.
  • Smelt smøret og avkjøl dette. Stivpisk eggehvitene. Ha smøret i blinisrøren og vend inn de stivpiskede eggehvitene.
  • Stek blinisene på middels varme til passe tykke lapper. Snu blinisen når den ser porøs ut på oversiden og er pent gyllen på undersiden. Avkjøl på rist.
Tips! Server med en spiseskje rømme, en spiseskje lodderogn eller kaviar og noen skiver rødløk.

Finn mer om samme tema:

3.2 / 5
5 stemmer