Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 4 brød
Hvor lang tid tar det? 5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 4 brød

Brød pyntet til fest

Brød pyntet til fest er vakre gaver å gi bort til jul eller servere til julefrokosten. Denne store deigen gir deg fire vakre brød av grovbakstmel, havrekli, hvetekli, rug og mørk sirup.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1, hoveddeig: Bland sammen alt det tørre i en stor balje. Ha i romtemperert smør og sirup. Rør gjæren ut i lunkent vann, 37 °C, og hell blandingen over i bakebaljen. Kna deigen godt for hånd, og dekk den med plast eller et klede. Sett kjølig natten over.
  • Pyntedeig: Rør sammen alle ingrediensene til pyntedeigen, konsistensen skal være ganske fast. Legg i en plastpose i kjøleskapet natten over. 
  • Dag 2: Sett brøddeigen i romtemperatur en til to timer før du skal bake den ut, på denne måten blir det litt «liv» i den igjen. 
  • Del deigen i fire like store emner og form til runde brød. Dekk med plast eller et klede og etterhev til nesten dobbel størrelse, ca. 35 minutter. 
  • Pynt: Finn frem pyntedeigen fra kjøleskapet. Kjevl en sirkel og trykk ut et stort hjerte med en pepperkakeform. Klipp strimler inn i hjertet på samme måte som når du lager julekurver av glanspapir. Flett strimlene sammen. 
  • Når brødet er ferdig hevet fester du pyntehjertet ved å forsiktig pensle undersiden med vann, og legge det på plass. Rør sammen en eggeplomme med litt vann, og pensle pynten før steking. Stikk en gaffel 5–6 steder i brødet før du setter det inn i ovnen.
  • Stek brødet midt i ovnen på 225 °C i ca. 60 minutter. Avkjøl på rist.
    Tips! Spray pynten med formfett like etter at brødene er tatt ut av ovnen dersom du ønsker en ekstra blank overflate.

Finn mer om samme tema:

0 / 5