Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Brødsuppe

En deilig grønn brødsuppe med erter gir nytt liv til daggammelt brød. Belgfrukt og gjenbruk av brød, det er klimamat det.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ta ut erter fra fryseren og legg på kjøkkenbenken.
  • Grovhakk løk. Skjær av skorpen på brødskivene og kutt brødet deretter i terninger.
  • Smelt smør i en kjele. Fres løk i kjelen til den er myk.
  • Hell i ¾ buljongen i kjelen, kok opp. La det koke i 3-4 minutter, til løken er mør. Ha i erter og brødterninger, og la alt koke opp.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender.
  • Spe eventuelt med mer kraft om suppen er tykk, og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  • Server brødsuppe toppet med brødkrutonger og en skvett olivenolje. 

Brødsuppe er en ypperlig forrett eller lunsj. Brødrester kan også brukes til ulike desserter. Hva med å lage en gjennomført brødmiddag; forrett brødsuppe, hovedrett grillet baconskive og dessert iskrem med rugbrødsmuler. Gjenbruk av brød er godt og gøy!

 

Oppskriften er laget i samarbeid med MatPrat.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme