Brødsuppe
En deilig grønn brødsuppe med erter gir nytt liv til daggammelt brød. Belgfrukt og gjenbruk av brød, det er klimamat det.
Ingredienser
120 g gammelt brød uten skorpe i terninger
2 ss smør
1 stk grovhakket løk
8 dl kyllingbuljong (utblandet)
400 g frosne grønne erter
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
Toppes med brødkrutonger
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ta ut erter fra fryseren og legg på kjøkkenbenken.
- Grovhakk løk. Skjær av skorpen på brødskivene og kutt brødet deretter i terninger.
- Smelt smør i en kjele. Fres løk i kjelen til den er myk.
- Hell i ¾ buljongen i kjelen, kok opp. La det koke i 3-4 minutter, til løken er mør. Ha i erter og brødterninger, og la alt koke opp.
- Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender.
- Spe eventuelt med mer kraft om suppen er tykk, og kok opp. Smak til med salt og pepper.
- Server brødsuppe toppet med brødkrutonger og en skvett olivenolje.
Brødsuppe er en ypperlig forrett eller lunsj. Brødrester kan også brukes til ulike desserter. Hva med å lage en gjennomført brødmiddag; forrett brødsuppe, hovedrett grillet baconskive og dessert iskrem med rugbrødsmuler. Gjenbruk av brød er godt og gøy!
Oppskriften er laget i samarbeid med MatPrat.