Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Brødsoll

Brødsoll er dessverre en litt glemt rett, men nå bør den få en ny stjernestatus. Dette er en herlig miljøgod og enkel rett som fungerer uansett tid på døgnet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Brødsoll kan lages av alle typer brød, uansett grovhet. Også flatbrød og knekkebrød er godt som soll. I denne oppskriften har vi gjort en egen liten vri og ristet brødskivene i litt smør.

Slik gjør du

  • Stek brødskivene gylne i en middels varm stekepanne med smør.
  • Ha melk, honning og kanel i en kjele og varm opp til litt under kokepunktet. 
  • Skjær brødskivene i passende biter. Fordel dem i to skåler og hell over melkeblandingen. 
  • Server nylaget.
Du kan også kjøle ned melkeblandingen først.

Brødsoll smaker godt både som et eget måltid og som dessert. Oppskriften er også et godt tips til deg som er opptatt av å redusere matsvinn av brød.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
3 stemmer