Cheesy nanbrød
Cheesy nanbrød er eksotisk og jordnært på samme tid! Denne spennende retten med hjemmelaget nanbrød, cheddar, friske urter og majones er laget for oss av kjøkkensjef Reneé Fagerhøi på restaurant Bula i Trondheim.
Ingredienser
Nanbrød
250 g hvetemel
2 dl yoghurt naturell
1 dl melk
1 ss sukker
2 ts salt
1 ts tørrgjær
½ ts bakepulver
Fyll
100 g revet cheddar
2 sjalottløk, renset og i tynne skiver
2 vårløk, finkuttet
4 ss finhakket frisk koriander
Topping
4 ss smør, brunet
4 ss syltet rødløk
4 ss finhakket frisk koriander
2 ss finhakket frisk mynte
2 dl naturell yoghurt
4 ss koriandermajones eller vanlig majones
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene til nanbrødene sammen, og elt i ti minutter til en glatt og smidig deig.
- Dekk bollen med et fuktig klede eller plastfolie. Hev i rundt to timer til dobbel størrelse.
- Del deigen i fire like emner. Kjevle hvert emne helt flate.
- Topp hvert nanbrød på midten med revet cheddarost, sjalottløk i tynne skiver, finhakket koriander og tynne skiver vårløk.
- Brett deigen over fra alle kanter og kjevle lett over sånn at deigen klistrer seg
sammen og alt fyllet holder seg på plass. - Varm en jernpanne og stek brødet i tørr panne på begge sider til det er gyllent og sprøtt.
- Pensle hvert brød med brunet smør og topp med yoghurt, majones,
syltet rødløk, vårløk, mynte og koriander.