Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 porsjoner grøt
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 porsjoner grøt

Dynegrøt

Dynegrøt? Oh yes! Dette gode gamle trikset er noe alle bør kunne. Kok opp grøten, pakk den inn i dyne eller pledd eller sett den i ovnen og la tiden gjøre jobben.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Legg byggryn i bløt i kaldt vann natten over. Hell fra vannet.

  • Kok opp melk, ha i byggryn og kok opp. Smak til med salt.

  • Ta gryten av varmen og sett på lokk. Pakk kjelen godt inn i en dyne eller et ullpledd og sett den i sengen, gjerne med en ekstra dyne over, i 3-4 timer.

    Til tross for navnet; grøt laget på denne måten kan også holdes varm ved å pakkes inn i avispapir og settes i kald ovn eller godgjøre seg i ovnen noen timer med lav varme på.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
9 stemmer