Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt

Dynegrøt

Dynegrøt? Oh yes! Dette gode gamle trikset er noe alle bør kunne. Kok opp grøten, pakk den inn i dyne eller pledd og la tiden gjøre jobben.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Legg byggryn i bløt i kaldt vann natten over. Hell fra vannet.

  • Kok opp melk, ha i byggryn og kok opp.

  • Ta gryten av varmen og sett på lokk. Pakk kjelen godt inn i en dyne eller et ullpledd og sett den i sengen, gjerne med en ekstra dyne over, i 3-4 timer.

    Til tross for navnet; grøt laget på denne måten kan også holdes varm ved å pakkes inn i avispapir og settes i kald ovn eller godgjøre seg i ovnen noen timer med lav varme på.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer