Eggesalat-blings
Eggesalat lages enkelt og raskt av majones og egg, og smaker deilig på brødmat. Blingsen kan serveres som brødspyd eller som en "dobbel".
Ingredienser
4 egg
3 ss majones
Salt og pepper
4 skiver grovt brød
Litt grønn salat
2 trepinner
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Eggesalat: Kok eggene i 10 minutter, til de er hardkokt. Avkjøl eggene i kaldt vann.
- Skrell av skallet når eggene er blitt kalde. Del deretter eggene i en eggedeler, både på tvers og på langs. Ha eggene i en skål.
- Bland majones forsiktig inn i eggene. Smak til med salt og pepper.
Ønsker du litt ekstra smak på eggesalaten kan du ha i et hvitløksfedd eller litt finhakket gressløk.
- Blings: Smør på ønsket mengde eggesalat på to brødskiver. Legg på et par grønne salatblader.
- Ha de to andre brødskivene på toppen. Del de to doble blingsene i fire og fordel de åtte bitene på to trepinner.