Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 4,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Ekstra grovt rosinbrød

Ekstra grovt rosinbrød baker du med spelt, hvete, rug og hakkede nøtter og rosiner. Et sunt grovbrød som passer perfekt i matpakken og til lunsj.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1, bløtlegging: Legg helkornene i bløt natten over.
  • Dag 2, hoveddeig: Hell vannet av helkornene, og bland sammen alle ingrediensene til hoveddeigen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 timer. 
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord og form forsiktig til brødfasong. Legg brødet i en smurt 1,5-liters brødform.
  • Dekk formen med plast eller et klede, og la etterheve til det når kanten av formen.
  • Pensle brødet forsiktig med vann, og dekorer med havregryn eller annet mel.
  • Stek brødet midt i ovnen på 180 °C, i 30–40 minutter. Avkjøl på rist. 
    Thomas Lyseng står bak denne oppskriften som var en av finalistene i OBKs brødoppskriftskonkurranse 2014.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
3 stemmer