Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 store boller
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 store boller

Fastelavnsboller med krem og syltetøy

Fastelavnsboller med krem og syltetøy er toppen av søt gjærbakst for mange og det perfekte bakverk på fastelavnssøndag.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bolledeig: Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
  • Ha hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, melk og egg i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Smøret tilsettes til slutt og jobbes godt inn i bolledeigen.
  • La deigen heve under plast eller et klede i ca. 45 minutter til dobbel størrelse.
  • Del deigen i 12 like store emner, og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
  • Dekk bollene med et rent klede og la dem etterheve i ca. 30 minutter til nesten dobbel størrelse.
  • Pensle bollene med egg.
  • Stek dem midt i ovnen ved 225 °C  i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
  • Fyll og pynt: Visp fløten til luftig krem. Del bollene i to, ha en spiseskje med syltetøy på bunnen, deretter krem og legg på toppen. Avslutt med et melisdryss og kos deg med fastelavnsboller!

Her har du fått oppskriften på klassiske fastelavnsboller med krem og syltetøy, men bollene kan fylles med en rekke ulike fyll. Prøv for eksempel med vaniljekrem og rørte skogsbær eller pisket krem og lemoncurd – to friske og supergode varianter. 

 

>> Glad i boller? Se vår samleside om boller her

Finn mer om samme tema:

4.1 / 5
11 stemmer
Les eller skriv kommentarer