Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 fastelavnsboller
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 fastelavnsboller

Fastelavnsboller med krem

Fastelavnsboller med krem er toppen av søt gjærbakst og perfekte å servere på fastelavnssøndag. Fyll hvetebollene med syltetøy og vaniljekrem og dryss melis over.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bolledeig: Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
  • Ha hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, melk og egg i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Tilsett smøret helt til slutt og jobb det godt inn i bolledeigen.
  • La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Del deigen i 12 like store emner.,og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
  • Dekk bollene med et rent klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C  i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
  • Fyll og pynt: Visp fløten til luftig krem. Del bollene i to ha på et lag med syltetøy i bunnen og deretter krem på.
  • Avslutt med et melisdryss på toppen og kos deg med fastelavnsboller!

Her har du fått oppskriften på de klassiske fastelavnsbollene med krem og syltetøy. Men fastelavnsboller kan fylles med en rekke ulike fyll, bare fantasien setter grenser.

Prøv for eksempel vaniljekrem og rørte skogsbær eller pisket krem og lemoncurd – to friske og supergode varianter. 

 

Glad i boller?  >> Se vår samleside om boller her

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer