Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin/grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 horn
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin/grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 horn

Fine og grove horn

Fine og grove horn passer godt som rundstykker til frokost, lunsj eller kvelds. De grove bakes med grov hvete og sesamfrø, de fine med kardemomme.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  •  Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er 37°C. Rør ut gjær i blandingen.
  • Bland mel, sukker og kardemomme. Bland inn den lunkne melkeblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt, ikke kleber, og slipper kanten av bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter.
  • Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter.
  • Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø på. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Vil du bake grove horn? Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som til de fine hornene, men erstatt halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, fin eller grov, og kardemommen med salt. Bruk sesamfrø på toppen.

Horn kan man også bake med fyll av ost og skinke. Prøv for eksempel våre grove horn med ost og skinke eller fylte horn med fint hvetemel.

Finn mer om samme tema:

2.6 / 5
16 stemmer