Pacchetto
Pacchetto er fylte rundstykker med pesto og mozzarella som er bakt med grov spelt og speltmel tilsatt litt soltørket tomat. En sikker vinner i matpakken, til lunsj eller som turmat.
Ingredienser
Deig:
180 g sammalt spelt, grov
180 g siktet speltmel
1 ½ dl lettmelk
90 g soltørkede tomater i olje
90 g pesto
½ pk fersk gjær
1 ts sukker
Fyll:
180 g pesto
240 g mozzarella (revet eller hel)
Topp:
egg til pensling
ca 10 g frisk timian
ca 10 g frisk oregano
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm melken til 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett oppvarmet melk. Rør ut gjæren og tilsett sukker og pesto. Rør inn sammalt spelt og soltørkede tomater. Tilsett halvparten av det siktede speltmelet og rør om. Tilsett så halvparten av melet som er igjen. Elt deigen, og tilsett litt og litt av melet som er igjen, til deigen slipper bakebollen.
- Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted i ca. 30 min.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord og elt den lett sammen. Rull deigen til en tykk pølse. Del den i 12 like store emner. Trill hvert emne til en bolle, og kjevle dem ut til lapper med en diameter på 10-10 cm. Fordel pesto og finhakket mozzarella på alle lappene. Fold deretter kantene inn mot midten, og klem godt sammen (skal se ut som en liten pakke). Sett pakkene på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk pakkene med plast eller et klede, og la dem heve til nesten dobbel størrelse, 20-30 minutter.
- Pensle de små pakkene med egg og strø godt med timian og oregano over.
- Stek pakkene midt i ovnen ved 220° C i 10 minutter. Avkjøl på rist.
Denne oppskriften er laget av Anders, Fredrik og Øistein fra Kristelig Gymnasium, og ble kåret som vinner av vår skolekonkurranse i 2013.
Ute etter mat til tur? Her får du flere tips: Turmat.
>> Se også vår samleside om matpakker for mer inspirasjon!