Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Gresk brødpudding

Hvem skulle trodd at tørre brødrester kunne smake så godt? I følge med ost, spinat og bacon blir ukens brødrester en herlig fredagsmiddag.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Stek bacon til det er sprøtt. La det renne av seg på litt tørkepapir. Ta vare på litt av baconfettet, og gjør ren stekepannen.
  • Finhakk løken og fres den i baconfett. Tilsett spinat og hvitløk, og fres videre til spinaten faller sammen. Krydre med revet muskat, salt og pepper.
  • Visp sammen egg, melk, yoghurt og rosmarin. Skjær brødet i terninger.
  • Smør en ildfast form med litt smør, og legg brødterninger, spinat, bacon og ost lagvis i formen. Hell over eggeblandingen. Dekk formen med lokk eller folie og sett kaldt i minst 8 timer.
    Lag gjerne brødpuddingen kvelden i forveien og la den stå i kjøleskapet over natten. Dermed står det bare igjen å sette den i stekeovnen den dagen du skal spise den.
  • La formen stå 30 minutter på kjøkkenbenken for å tempereres.
  • Stek formen midt i ovnen på 200 °C i 45-50 minutter, til eggemassen har satt seg og overflaten er sprø og gyllen.
  • La brødpuddingen stå i 5-10 minutter før servering slik at den får satt seg. Server gjerne med oliven eller en enkel salat.

PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
29 stemmer